Alternativa moderna, sanatoasa, ecologica si economica la scutecele de unica folosinta

duminică, 6 mai 2012

Ones&Twos

Ones&Twos este un model de scutec nou lansat (2012) de catre firma care produce si scutecele Itti Bitti (Australia). De fapt, modelul seamana foarte mult cu d'lish AIO, insa are si multe caracteristici specifice.

- In primul rand, este un scutec hibrid, el putand fi considerat atat scutec cu buzunar cat si scutec AIO, un insert (in forma de spaclu, cu partea lata in spate) fiind cusut in interiorul buzunarului, iar inca un insert cu strat stay dry deasupra poate fi introdus in buzunar sau doar asezat sub clapeta ce acopera buzunarul.
- Inserturile sunt din microfibra in 3 straturi fiecare, avand o buna capacitate absorbtie.
- Exista si inserturi aditionale din bambus ce se pot cumpara separat.
- Buzunarul are deschiderea prin partea din fata a scutecului.
- Exteriorul scutecului este din material PUL, disponibil in 7 culori vesele.
- Inchiderea scutecului se face cu scai (velcro) foarte aderent.
- Este un scutec one-size, reglarea marimii facandu-se prin capsele din fata, asadar se potriveste de la nou-nascut pana la 18 kg.
- Este foarte convenabil si ca pret (60 lei).

Ce "cusururi" ii gasesc: ;)
- Insertul cusut in interior il face mai greu de spalat si uscat, ca la toate scutecele AIO de altfel. "Problema" se poate insa rezolva intorcand scutecul pe dos pentru o uscare mai rapida.
- Insertul principal (cel cusut) este mai mare in spate si ingust in fata. Pentru o spalare si mai eficienta eu am descusut insertul principal, :) iar pentru o absorbtie mai buna eu il pozitionez in buzunar cu partea lata in fata, acolo unde este nevoie de mai mult material (pentru baieti), mai ales ca, asa cum este cusut de buzunar, el porneste de la cativa centimetri (8 cm) mai jos fata de marginea din fata a scutecului. Pozitionarea "inversa" nu este posibila insa cand scutecul este micsorat din capse pentru o marime mai mica.
- Elasticul de la picioruse este putin cam rigid / strans, dar poate depinde si de conformatia fiecarui copil (al meu avand 13,5 kg).

Pe ansamblu, Ones&Twos este un scutec care imi place. El se aseaza foarte usor si bine pe copil, fiind bine croit, cu partea dintre picioare mai ingusta. Asigura o absorbtie buna. Materialul PUL este de calitate, mana aluneca usor in interiorul buzunarului. Arata bine. Si este, cred, cel mai economic scutec de marca disponibil pe piata, fiind disponibil doar la hiphip.ro.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu